LDR -----nam a22------i 4500 001 001010001284662 003 CZ-PrNPU 005 20210104103100.0 008 201215s2017----enk-----ob----001|0|eng|d 020 $a9781138857056$q(brožováno) 040 $aABE320$bcze$erda 041 0 $aeng 072 7 $a93/94$xDějiny (obecně)$2Konspekt$98 082 04 $a641.3009$223 100 1 $aPilcher, Jeffrey M.,$d1965-$7jo2013742493$4aut 245 10 $aFood in world history /$cJeffrey M. Pilcher, editor edice Peter N. Stearns 250 $aVydání druhé. 264 1 $aLondon :$bRoutledge,$c2017. 300 $ax, 153 stran ;$c23 cm 336 $atext$btxt$2rdacontent 337 $abez média$bn$2rdamedia 338 $asvazek$bnc$2rdacarrier 490 0 $aThemes in World History ;$v10. 504 $aObsahuje bibliografické odkazy a citace ze zdrojů literatury v poznámkách pod čarou. 520 2 $aSrovnávací a komplexní studie o kulinářských kulturách a potravinové politice po celém světě od starověku do současnosti. Zkoumá dlouhou historii globalizace potravin, jakož i politické, sociální a environmentální důsledky měnícího se vztahu lidstva k jídlu a ukazuje, jak hlad a chuť byly hnací silou v lidské historii. 650 0 $ajídlo$7ph634636 650 0 $apotravinářství$7ph124430 650 04 $avaření$7ph126998$xglobalizace 650 04 $akontrola potravin$7ph121822 650 04 $asociální integrace$7ph125789 655 4 $astudie$7fd133597 700 1 $aStearns, Peter N.,$d1936-$7xx0080307$4edt 830 0 $aThemes in World History 910 $aABE320$bD8546 997 $tKN