LDR -----nam a22------i 4500 001 001010001284666 003 CZ-PrNPU 005 20210115213806.9 008 201215s2012----xxu-----------000-0-eng-d 020 $a9781405189477 040 $aABE320$bcze$erda 041 0 $aeng 072 7 $a39$xKulturní antropologie. Etnologie. Etnografie$2Konspekt$91 100 1 $aHigman, B. W.,$d1943-$7jx20110824010$4aut 245 10 $aHow food made history /$cB. W. Higman 264 1 $aMalden, (Massachusetts, USA) :$bWiley-Blackwell,$c2012 300 $ax, 265 stran$bilustrace, grafy, mapy 336 $atext$btxt$2rdacontent 337 $abez média$bn$2rdamedia 338 $asvazek$bnc$2rdacarrier 504 $aObsahuje bibliografické odkazy a předmětový rejstřík. 520 $aUkazuje, jak se globálně měnila historie spotřeby potravin, jak se rozvíjely technologie zpracování a konzervace potravin v posledních 5 000 letech. Jak a proč tyto změny formovaly hospodářský a společenský život, včetně rozvoje správy státu a formování složitých společenstev. Zvažuje sociální postoje k jídlu, náboženské zákazy, zdraví a výživu a politiku distribuce. Nabízí porozumění dějinám prostřednictvím diskuse o jídle. 650 7 $apotrava 650 0 $apotraviny$7ph115833$xdějiny 650 04 $asociální politika$7ph116210 650 04 $azpracování zemědělských produktů$7ph137846$xvývoj$xobchod 650 04 $atechnologický rozvoj$7ph306815 650 04 $aekonomický vývoj 655 4 $amonografie$7fd132842 856 42 $uhttp://catalogimages.wiley.com/images/db/jimages/9781405189484.jpg$3Obálka 910 $aABE320$bD8545 997 $tKN