Název (*): How food made history / Údaj o odpovědnosti atd.: B. W. Higman Autor: Higman, B. W., 1943- Kód role: autor Místo vydání: Malden, (Massachusetts, USA) : Jméno nakladatele, distributora, ...: Wiley-Blackwell, (Datum) Rok vydání, distribuce, ...: 2012 ISBN: 9781405189477 Rozsah: x, 265 stran Další fyzické údaje: ilustrace, grafy, mapy Agentura, která vytvořila originální záznam: ABE320 Konvence popisu: rda Jazyk katalogizace: cze Kód j. textu/zvukového záznamu: eng Typ obsahu - termín: text Typ obsahu - kód: txt Zdroj: rdacontent Typ média - termín: bez média Typ média - kód: n Zdroj: rdamedia Typ nosiče + termín: svazek Typ nosiče - kód: nc Zdroj: rdacarrier Poznámka o skryté bibliografii atd.: Obsahuje bibliografické odkazy a předmětový rejstřík. Resumé: Ukazuje, jak se globálně měnila historie spotřeby potravin, jak se rozvíjely technologie zpracování a konzervace potravin v posledních 5 000 letech. Jak a proč tyto změny formovaly hospodářský a společenský život, včetně rozvoje správy státu a formování složitých společenstev. Zvažuje sociální postoje k jídlu, náboženské zákazy, zdraví a výživu a politiku distribuce. Nabízí porozumění dějinám prostřednictvím diskuse o jídle. Sigla: ABE320 Signatura díla: D8545 Konspekt (záhlaví): Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie 39 Téma (záhlaví): potrava ; potraviny Obecné zpřesnění: dějiny Téma (záhlaví): sociální politika ; zpracování zemědělských produktů Obecné zpřesnění: vývoj ; obchod Téma (záhlaví): technologický rozvoj ; ekonomický vývoj Forma/Žánr Záhlaví: monografie [LDR ]: -----nam a22------i 4500 URL zdroje: http://catalogimages.wiley.com/images/db/jimages/9781405189484.jpg Bližší určení dokumentu: Obálka |
Celkem | Nedostupné | Absenčně | Prezenčně | ||
---|---|---|---|---|---|
Generální ředitelství | 1 | 1 | 0 | 0 | |