Hlavný názov: How food made history / Údaj o zodpovednosti atď.: B. W. Higman Autor: Higman, B. W., 1943- Kód role: autor Miesto vydania: Malden, (Massachusetts, USA) : Meno vydavateľa, distribútora, ...: Wiley-Blackwell, (Dátum) Rok vydania, distribúcia, ...: 2012 ISBN: 9781405189477 listov obrazových príloh: x, 265 stran Ďalšie fyzické údaje: ilustrace, grafy, mapy Agentúra, ktorá vytvorila originálny záznam: ABE320 Konvencia popisu: rda Jazyk katalogizácie: cze Kód j. textu/zvukového záznamu: eng Typ obsahu - termín: text Typ obsahu - kód: txt Zdroj: rdacontent Typ média - termín: bez média Typ média - kód: n Zdroj: rdamedia Typ nosiča + termín: svazek Typ nosiča - kód: nc Zdroj: rdacarrier Poznámka o skrytej bibliografii atď.: Obsahuje bibliografické odkazy a předmětový rejstřík. Resumé: Ukazuje, jak se globálně měnila historie spotřeby potravin, jak se rozvíjely technologie zpracování a konzervace potravin v posledních 5 000 letech. Jak a proč tyto změny formovaly hospodářský a společenský život, včetně rozvoje správy státu a formování složitých společenstev. Zvažuje sociální postoje k jídlu, náboženské zákazy, zdraví a výživu a politiku distribuce. Nabízí porozumění dějinám prostřednictvím diskuse o jídle. Sigla: ABE320 Signatúra: D8545 Konspekt (záhlavie): Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie 39 Vecná téma (záhlavie): potrava ; potraviny Všeobecné spresnenie: dějiny Vecná téma (záhlavie): sociální politika ; zpracování zemědělských produktů Všeobecné spresnenie: vývoj ; obchod Vecná téma (záhlavie): technologický rozvoj ; ekonomický vývoj Žáner/forma (záhlavie): monografie [LDR ]: -----nam a22------i 4500 URL zdroja: http://catalogimages.wiley.com/images/db/jimages/9781405189484.jpg Bližšie určenie dokumentu: Obálka |
Spolu | Nedostupné | Absenčne | Prezenčne | ||
---|---|---|---|---|---|
Generální ředitelství | 1 | 1 | 0 | 0 | |