Hlavný názov: The King's peas : Ďalšie názvové informácie: delectable recipes and Their stories from the Age of Enlightenment / Údaj o zodpovednosti atď.: Meredith Chilton, Markus Bestig, Ďalší variantný názov: Savour: Food culture in the Age of the Enlightenment / Ďalší variantný názov: výstava: Autor: Chilton, Meredith, 1953- Kód role: aut Meno osoby (záhlavie): Bestig, Markus Kód role: spolupracovník Akcia/Korporácia (záhlavie): George R. Gardiner Museum of Ceramic Art Kód role: hostiteľská podpora Akcia/Korporácia (záhlavie): Wadsworth Atheneum Museum of Art Gastgebende Institution Kód role: hostiteľská podpora Miesto vydania: Stuttgart : Meno vydavateľa, distribútora, ...: Arnoldsche Art Publishers, (Dátum) Rok vydania, distribúcia, ...: 2019 ISBN: 9783897905603 Spresnenie: (vázáno) listov obrazových príloh: 143 stran : Ďalšie fyzické údaje: barevné ilustrace, fotografie, faksimile, portréty Rozmer: 21 x 25 cm Agentúra, ktorá vytvorila originálny záznam: ABE320 Konvencia popisu: rda Jazyk katalogizácie: cze Kód j. textu/zvukového záznamu: angličtina Typ obsahu - termín: text Typ obsahu - kód: txt Zdroj: rdacontent Typ obsahu - termín: statický obraz Typ obsahu - kód: sti Zdroj: rdacontent Typ média - termín: bez média Typ média - kód: n Zdroj: rdamedia Typ nosiča + termín: svazek Typ nosiča - kód: nc Zdroj: rdacarrier Všeobecná poznámka: Publikováno v souvislosti s výstavou "Savour: Food Culture in the Age of the Enlightenment" v Gardiner Museum od 20. října 2019 do 20. ledna 2020 a ve Wadsworth Atheneum od 7. března 2020 do 31. května 2020 Resumé, anotácia: Katalog výstavy, která ukazovala, jak se v době osvícenství proměňovalo jídlo a stolování v Evropě. Dnešní vaření a stolování je výsledkem radikálních změn, ke kterým došlo ve Francii od roku 1650 do francouzské revoluce v roce 1789. Více než třicet receptů z období z Francie a Anglie představených v této publikaci nabízí čtenářům ochutnávku minulosti. Sigla: ABE320 Signatúra: C4702 Konspekt (záhlavie): Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie 39 Vecná téma (záhlavie): vaření Všeobecné spresnenie: osvícenství Geografické spresnenie: Evropa ; Francie Vecná téma (záhlavie): potraviny ; keramické výrobky ; stolování ; prostírání stolů Žáner/forma (záhlavie): katalogy výstav Geografické meno (záhlavie): Anglie ; Francie ; Evropa Chronologický termín (záhlavie): 17.-18. století [LDR ]: -----nam a22------i 4500 URL zdroja: https://d-nb.info/1185680764/04 Text odkazu: obsah publikace |
Spolu | Nedostupné | Absenčne | Prezenčne | ||
---|---|---|---|---|---|
Generální ředitelství | 1 | 1 | 0 | 0 | |