The King's peas : delectable recipes and Their stories from the Age of Enlightenment Chilton, Meredith, 1953-
Hodnocení
[Loading...]
??%...x hodnocenoČtenáři
Ohodnoťte dílo:
LDR -----nam a22------i 4500 001 001010001284675 003 CZ-PrNPU 005 20210128110026.3 008 201215s2019----gw------------00----eng|d 020 $a9783897905603$q(vázáno) 040 $aABE320$bcze$erda 041 0 $aeng 072 7 $a39$xKulturní antropologie. Etnologie. Etnografie$2Konspekt$91 100 1 $aChilton, Meredith,$d1953-$7xx0256808$4aut 245 14 $aThe King's peas :$bdelectable recipes and Their stories from the Age of Enlightenment /$cMeredith Chilton, Markus Bestig, 246 03 $aSavour: Food culture in the Age of the Enlightenment /$ivýstava: 264 1 $aStuttgart :$bArnoldsche Art Publishers,$c2019 300 $a143 stran :$bbarevné ilustrace, fotografie, faksimile, portréty$c21 x 25 cm 336 $atext$btxt$2rdacontent 336 $astatický obraz$bsti$2rdacontent 337 $abez média$bn$2rdamedia 338 $asvazek$bnc$2rdacarrier 500 $aPublikováno v souvislosti s výstavou "Savour: Food Culture in the Age of the Enlightenment" v Gardiner Museum od 20. října 2019 do 20. ledna 2020 a ve Wadsworth Atheneum od 7. března 2020 do 31. května 2020 520 8 $aKatalog výstavy, která ukazovala, jak se v době osvícenství proměňovalo jídlo a stolování v Evropě. Dnešní vaření a stolování je výsledkem radikálních změn, ke kterým došlo ve Francii od roku 1650 do francouzské revoluce v roce 1789. Více než třicet receptů z období z Francie a Anglie představených v této publikaci nabízí čtenářům ochutnávku minulosti. 648 7 $a17.-18. století$7ch757024 650 04 $avaření$7ph126998$xosvícenství$zEvropa$zFrancie 650 04 $apotraviny$7ph115833 650 07 $akeramické výrobky$7ph114904 650 07 $astolování$7ph126117 650 04 $aprostírání stolů$7ph138603 651 7 $aAnglie$7ge134022 651 7 $aFrancie$7ge129152 651 4 $aEvropa$7ge137210 655 7 $akatalogy výstav$7fd132536 700 1 $aBestig, Markus$4clb 710 2 $aGeorge R. Gardiner Museum of Ceramic Art$4sht 710 2 $aWadsworth Atheneum Museum of Art Gastgebende Institution$4sht 856 41 $uhttps://d-nb.info/1185680764/04$yobsah publikace 910 $aABE320$bC4702 997 $tKN