LDR 00872pam a2200289 i 4500 001 001010001284727 003 CZ-PrNPU 005 20210125091249.3 008 201216s2009----enkac---------001-0-eng|d 016 7 $a014652894$2Uk 020 $a9781906155506$q(brožováno) 040 $aABE320$bcze$erda 041 0 $aeng 042 $aukblcatcopy 072 7 $a93/94$xDějiny (obecně)$2Konspekt$98 082 04 $a641.509$222 100 1 $aMcCorquodale, Duncan$7ntk2010597021$4edt 245 12 $aA visual history of cookery /$c[ příspěvky: A. A. Gill, Alice Waters, Elizabeth David, Anthony Bourdain, editor: Duncan Mc Corquodale; foto: Katie Fechtmann, Alex Wright] 264 1 $aLondýn :$bBlack Dog Publishing,$c2009 300 $a349 stran$bbarevné ilustrace, fotografie, portréty ;$c26 cm 336 $atext$btxt$2rdacontent 337 $abez média$bn$2rdamedia 338 $asvazek$bnc$2rdacarrier 500 $aObsahuje jmenný a předmětový rejstřík 520 2 $aMnohostranný pohled na jídlo a na způsoby jeho vizuálního znázornění v průběhu času. Zobrazuje historii hostin, složitého nádobí a dekadentních menu ve Francii, Anglii, Itálii, Španělsku a Americe a zvažuje jejich dopad na současné zvyky v jídle. Fascinující a vlivné kulinářské tradice z Francie, Anglie, Itálie, Španělska a Ameriky na základě obrazů od fotografií jídla a ilustrací o způsobech vaření, slavný pokrmů, stravovacích návyků a festivalů jídla. 650 0 $avaření$7ph126998 650 0 $ajídlo$7ph634636 650 04 $akultura a společnost$7ph122010 651 4 $aAnglie$7ge134022 651 4 $aFrancie$7ge129152 651 4 $aŠpanělsko$7ge131543 651 4 $aItálie$7ge129398 651 4 $aAmerika$7ge129120 655 4 $amonografie$7fd132842 700 1 $aGill, A. A.,$d1954-2016$7xx0256777$4aut 700 1 $aWaters, Alice,$d1944-$7xx0256833$4aut 700 1 $aDavid, Elizabeth,$d1913-1992$7jx20060623006$4aut 700 1 $aBourdain, Anthony,$d1956-2018$7xx0001772$4aut 700 1 $aWright, Alex,$d1966-$7mub2014846974$4pht 700 1 $aFechtmann, Katie$4ill 852 41 $aBritish Library$bHMNTS$jYC.2011.b.165 910 $aABE320$bC4701 997 $tKN