The Oxford handbook of food history Pilcher, Jeffrey M., 1965-
Hodnotenie
[Loading...]
??%...x hodnotenéČitatelia
Ohodnoťte dielo:
LDR 01158pam a2200349 i 4500 001 001010001284757 003 CZ-PrNPU 005 20240104135441.8 008 201216s2017----enka-----b----001|0-eng-d 016 7 $a018365281$2Uk 020 $a9780190628246$q(brožováno) 035 $a(Uk)018365281 040 $aABE320$bcze$erda 041 0 $aeng 072 7 $a93/94$xDějiny (obecně)$2Konspekt$98 082 04 $a641.3009$223 245 04 $aThe Oxford handbook of food history /$ceditace Jeffrey M. Pilcher [et al.] 246 30 $aHandbook of food history 246 30 $aFood history 250 $aVydání 1. 264 1 $aOxford :$bOxford University Press,$c2017. 300 $axxviii, 508 stran :$bilustrace$c25 cm 336 $atext$btxt$2rdacontent 337 $abez média$bn$2rdamedia 338 $asvazek$bnc$2rdacarrier 500 $aPrvní vyd. vázané v r. 2012, dotisk v r. 2017 brožovaný. 500 $aDo příručky přispělo 27 významných autorů, jejich přehled s charakteristikami je uveden zde : https://global.oup.com/academic/product/the-oxford-handbook-of-food-history-9780190628246?cc=cz&lang=en&# 504 $aObsahuje bibliografické odkazy, věcný a jmenný rejstřík. 520 2 $aStudijní příručka ve dvaceti sedmi příspěvcích, rozdělených do pěti částí, shrnuje základy historie potravin, různé trajektorie jídla, pohledy na hmotné, kulturní a intelektuální zájmy v souvislosti s potravou, diskutuje otázky zemědělství a životního prostředí, zdůrazňuje pojem kuchařky jako historický dokument; porovnává vlivy rané lidské migrace s moderní kulinářskou turistikou, nebo náboženské zvyky se sociálním aktivismem. 650 0 $ajídlo$7ph634636$xhistorie 650 04 $astolování$7ph126117 650 04 $asociální antropologie$7ph125775$xpotrava 655 4 $apříručky$7fd133209 700 1 $aPilcher, Jeffrey M.,$d1965-$7jo2013742493$4edt 852 8 $aUkOxU$bBODBL$hWeek 34 (17) 852 8 $aUkOxU$bSOMCL$h900 58 910 $aABE320$bC4699 997 $tKN