Rozsah a obsah: Avis Crocombe byla hlavní kuchařkou v Audley End House v Essexu asi v letech 1878 až 1884. O jejím životě se ví málo, ale její ručně psaná kuchařka se dědila v rodině po generace, znovu objevena v roce 2009. Popisuje jídla viktoriánské kuchyně od těch známých (zázvorové pivo, pudink a vánočka) až po ta fantastická (pečená labuť, konzervovaný salát a sendviče s smaženým jazykem). Předkládané, autory otestované recepty odpovídají chutím strávníků pře 140 lety. Publikace provází tehdejším společenským životem viktoriánské doby, a to zejména v souvislosti se stravováním a úpravou jídel. Obsahuje autentické recepty, spolu s pohledy na každodenní život v Audley End zpracovanými A. Hannem a předmluvou K. Hipperson o životě paní Crocombeové. |
Hlavní kapitoly: Mrs Crocombe: my great great aunt; Introduction; Bringing Mrs Crocombe to life; Audley End house; Cooking with Mrs Crocombe; Mrs Crocombe's domain; Victorian food and kitchens; Mrs Crocombe and the staff; Mrs Crocombe's manuscript. Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík. |
Celkem | Nedostupné | Absenčně | Prezenčně | ||
---|---|---|---|---|---|
Generální ředitelství | 1 | 1 | 0 | 0 | |