Skip to main content

Detail dokumentu

Obsah

Zoznam literatúry

Hodnotenie

[Loading...]
??% ...x hodnotené Čitatelia
Ohodnoťte dielo:
[LDR ]: -----nab a22------a 4500
Agentúra, ktorá vytvorila originálny záznam: ABE315
Jazyk katalogizácie: cze
Agentúra, ktorá záznam modifikovala: PNE305
Konvencia popisu: AACR2
Konspekt (záhlavie): Stavební hmoty 691 ; Chemický průmysl. Chemická technologie 66
Autor: Losos, Ludvík, 1933-
Kód role: autor
Hlavný názov: Metody komplexní analýzy malt a omítek /
Údaj o zodpovednosti atď.: Ludvík Losos
Ďalšie fyzické údaje: čb. il., tb.
Všeobecná poznámka: Chromatografické válce. Aparatura pro elektroforesu (vlastní stavby). Chromatogram kaseinového pojítka nových plomb na staré omítce A - standart, B - zkolumaný vzorek. Elektroforegram směsi kaseinu svaječnou temperou K - kasein, S -start, V - vaj. tempera. Zalévání vzorků pro nábrusy. Debyegram, srovnávající dva vzorky omítek A - čára křemene, B - slabá čára kalcitu. Souhlasné čáry i jejich intenzita dokazují, že oba vzorky jsou totožné složením (jde totiž o jádrovou a svrchní omítku). Debyegramy srovnávající známý vzorek, obsahující sádrovec se zkoumaným vzorkem. Nápadně přesně se shodující čáry ukazují, že jde o vzorek téže struktury, obsahující sádrovec přibližně ve stejném množství (Emauzy). Omítka s přidaným mramorovým práškem, jehož velká částice je dob-ře patrná uprostřed snímku (viz šipku). Zvětš. 40x. Mikrofotografie. Řez barokní omítkou zámku v Roudnici. Zvětš. 40 x.
Rozsah a obsah: Historický vývoj problému, Experimentální část, Závěry
Vecná téma (záhlavie): omítky ; restaurátorství ; malty ; obnova a rekonstrukce památek ; konzervování památek ; chemická technologie
In: Památková péče :
In: Roč. 22, č. 9-10, (1962), S. 286-296
In: Památková péče :
In: clanky >> periodikum
In: 0231-7966
In: 663624
In: 1962
Signatúra: Č XV - 1/XXII
Typ dokumentu: [910tan_rs]
Sigla: ABE320
Signatúra: 2202
BI1a - Bibliografia – triedenie: Restaurování a konzervace památek. Technologie
BI1b – Bibliografia - kód: 4b

Diskusia

[Loading...]
Žiadne príspevky
Pre pridávanie komentárov sa prosím prihláste.