Name: Food in world history / Statement of responsibility: Jeffrey M. Pilcher, editor edice Peter N. Stearns Authority heading: Pilcher, Jeffrey M., 1965- Relator code: Author Personal name (heading): Stearns, Peter N., 1936- Relator code: Editor Edition statement: Vydání druhé. Place of publication: London : Name of publisher, distributor, ...: Routledge, Date of publication, distribution, ...: 2017. ISBN number: 9781138857056 [020q]: (brožováno) Extent: x, 153 stran ; Dimensions: 23 cm Original cataloguing agency: ABE320 Signature convention: rda Language of cataloging: cze Language code of text/sound track or separate titl: English [336a]: text [336b]: txt Source: rdacontent [337a]: bez média [337b]: n Source: rdamedia [338a]: svazek [338b]: nc Source: rdacarrier Series statement: Themes in World History ; Volume/sequential designation: 10. Uniform title (heading): Themes in World History Internal bibliographies note etc.: Obsahuje bibliografické odkazy a citace ze zdrojů literatury v poznámkách pod čarou. Scope and content: Srovnávací a komplexní studie o kulinářských kulturách a potravinové politice po celém světě od starověku do současnosti. Zkoumá dlouhou historii globalizace potravin, jakož i politické, sociální a environmentální důsledky měnícího se vztahu lidstva k jídlu a ukazuje, jak hlad a chuť byly hnací silou v lidské historii. Location symbol: ABE320 Call number X Book number PPP: D8546 Subject Category Code (heading): Dějiny (obecně) 93/94 Topical term (heading): jídlo ; potravinářství ; vaření General subdivision: globalizace Topical term (heading): kontrola potravin ; sociální integrace Genre/Form Heading: studie [LDR ]: -----nam a22------i 4500 Classification number DDT: 641.3009 Tables publishing date number: 23 |