Název (*): The Cambridge companion to literature and food / Údaj o odpovědnosti atd.: editorka J. Michelle Coghlan Jméno osoby (záhlaví): Coghlan, J. Michelle, 1978- Kód role: edt Místo vydání: Cambridge Jméno nakladatele, distributora, ...: Cambridge University Press (Datum) Rok vydání, distribuce, ...: 2020 ISBN: 9781108446105 Zpřesnění: (brožováno) Rozsah: xxiii, 285 stran Agentura, která vytvořila originální záznam: ABE320 Konvence popisu: rda Jazyk katalogizace: cze Typ obsahu - termín: text Typ obsahu - kód: txt Zdroj: rdacontent Typ média - termín: bez média Typ média - kód: n Zdroj: rdamedia Typ nosiče + termín: svazek Typ nosiče - kód: nc Zdroj: rdacarrier Údaj o edici: The Cambridge Companion to Poznámka o skryté bibliografii atd.: Obsahuje bibliografické odkazy a citace v poznámkách každého příspěvku, na str. 262-278 bibliografie doporučené četby. Resumé, anotace: V šestnácti esejích předních vědců je uveden přehled chuti, gastronomie, zemědělství a stravovacího aktivismu v literatuře od středověku do současnosti, včetně charakteristiky kuchařských knih jako literatury. Jídlo v literatuře je podáno z různých kritických úhlů, včetně pohlaví a sexuality, rasy, postkoloniální doby, environmentálních problémů a dětské literatury. Sigla: ABE320 Signatura díla: D8537 Konspekt (záhlaví): Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie 39 Téma (záhlaví): stravování Formální zpřesnění: Literatura Geografické zpřesnění: Evropa Téma (záhlaví): stravovací zvyky ; potraviny ; ekologie ; zemědělství ; literárněvědné rozbory Forma/Žánr Záhlaví: sborníky více autorů [LDR ]: -----nam a22------i 4500 Třídník DDT: 800 Číslo vydání tabulek: 15 Třídník DDT: 809/.933559 Číslo vydání tabulek: 23 |