Detail dokumentu
Návestie : -----nam a22------a 4500 Fyzický popis: ta Číslo záznamu v NB: cnb002340211 ISBN: 978-80-904283-1-7 (Libertas : váz.) Dostupnosť publikácie: 2350.00 Kč Zrušené/neplatné ISBN: 978-080-904283-1-7 (váz.) : Agentúra, ktorá vytvorila originálny záznam: KLG001 Jazyk katalogizácie: cze Konspekt (záhlavie): Umění 7.01/.09 ; Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 641 Triednik MDT: 641/642 Identifikátor vydaní: MRF Triednik MDT: 641/642(091) Identifikátor vydaní: MRF Triednik MDT: 641.55 Identifikátor vydaní: MRF Triednik MDT: 72/79 Identifikátor vydaní: MRF Triednik MDT: 7.04 Identifikátor vydaní: MRF Triednik MDT: (048.8) Identifikátor vydaní: MRF Triednik MDT: (084.12) Identifikátor vydaní: MRF Autor: Holub, Karel, 1946- Kód role: aut Hlavný názov: Umění a gastronomie / Údaj o zodpovednosti atď.: Karel Holub Miesto vydania: Praha : Meno nakladateľa: Ars Bohemica & Karel Holub : ; Libertas, (Dátum) rok vydania: 2011 listov obrazových príloh: 491 s. : Ďalšie fyzické údaje: il. (převážně barev.) ; Rozmer: 32 cm Všeobecná poznámka: Poznámky Poznámka o skrytej bibliografii atď.: Obsahuje bibliografii Rozsah a obsah: Dějiny gastronomie od počátků civilizace do současnosti. Výklad autor odkládá citacemi z historických textů a především ukázkami zpracování tématu jídla a stolování ve světových dějinám umění. ; Gastronomie se v dějinách lidstva rozvíjela v širokých souvislostech sociálních a kulturních a stala se nedílnou součástí historie lidstva a svědectvím o životě národů a jednotlivých zemí. Kniha vypráví příběh této lidské činnosti, jak se odvíjel v dějinách naší civilizace, počínaje dobou hluboko před naším letopočtem, přes jednotlivé historické etapy až do doby současné. Mnoho zajímavého se dozvíme také o vývoji výroby pokrmů a jejich zpracování v Čechách, o životě našich předků a jejich vztahu ke kulinářskému umění. Autor knihy zdůrazňuje skutečnost, že dějiny gastronomie nacházely od nejstarších dob odraz v umění, zejména v umělecko řemeslných artefaktech, literatuře i hudbě, ale zejména v umění výtvarném. Tyto skutečnosti dokládá širokým výběrem literárních textů, počínaje antikou a zvláště 512 reprodukcemi výtvarných děl od kreseb a grafik až po plakáty a fotografie, přičemž převážná pozornost je věnována malbě. Nakladatelská anotace. Kráceno. Vecná téma (záhlavie): gastronomie ; dějiny gastronomie ; jídla ; umění ; umělecké náměty ; náměty, témata a motivy Žáner/forma (záhlavie): monografie ; obrazové publikace 900a: KLG001 900b: 15 Sigla: CBE303 Signatúra: KH 1586 Sigla: ABE320 Signatúra: B701 998a: 005128424 |
Rozpis zväzkov
Spolu | Nedostupné | Absenčne | Prezenčne | ||
---|---|---|---|---|---|
Generální ředitelství | 2 | 0 | 0 | 2 | |
ÚOP v Českých Budějovicích | 1 | 0 | 0 | 1 | |
Diskusia
Žiadne príspevky
Pre pridávanie komentárov sa prosím prihláste.