Skip to main content

Detal dokumentu

Treść

Lista literatury

Ocena

[Loading...]
??% ...x rated Czytelnicy
Rate the title:
Leader : -----nam a22------a 4500
Physical description: ta
Numer zapisu w BN: cnb002340211
ISBN: 978-80-904283-1-7 (Libertas : váz.)
Publication availability: 2350.00 Kč
Canceled/invalid ISBN: 978-080-904283-1-7 (váz.) :
Agencja, która stworzyła zapis oryginalny: KLG001
Język katalogizacji: cze
Subject Category Code (heading): Umění 7.01/.09 ; Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 641
UDC Classification number: 641/642
Identyfikator wydania: MRF
UDC Classification number: 641/642(091)
Identyfikator wydania: MRF
UDC Classification number: 641.55
Identyfikator wydania: MRF
UDC Classification number: 72/79
Identyfikator wydania: MRF
UDC Classification number: 7.04
Identyfikator wydania: MRF
UDC Classification number: (048.8)
Identyfikator wydania: MRF
UDC Classification number: (084.12)
Identyfikator wydania: MRF
Authority heading: Holub, Karel, 1946-
Relator code: aut
Name: Umění a gastronomie /
Dane o odpowiedzialności itd: Karel Holub
Place of publication: Praha :
Nazwa wydawcy: Ars Bohemica & Karel Holub : ; Libertas,
Date of publication: 2011
Zasięg: 491 s. :
Dalsze dane fizyczne: il. (převážně barev.) ;
Rozmiar: 32 cm
Notatka ogólna: Poznámky
Notatka o bibliografii skrytej itp: Obsahuje bibliografii
Scope and content: Dějiny gastronomie od počátků civilizace do současnosti. Výklad autor odkládá citacemi z historických textů a především ukázkami zpracování tématu jídla a stolování ve světových dějinám umění. ; Gastronomie se v dějinách lidstva rozvíjela v širokých souvislostech sociálních a kulturních a stala se nedílnou součástí historie lidstva a svědectvím o životě národů a jednotlivých zemí. Kniha vypráví příběh této lidské činnosti, jak se odvíjel v dějinách naší civilizace, počínaje dobou hluboko před naším letopočtem, přes jednotlivé historické etapy až do doby současné. Mnoho zajímavého se dozvíme také o vývoji výroby pokrmů a jejich zpracování v Čechách, o životě našich předků a jejich vztahu ke kulinářskému umění. Autor knihy zdůrazňuje skutečnost, že dějiny gastronomie nacházely od nejstarších dob odraz v umění, zejména v umělecko řemeslných artefaktech, literatuře i hudbě, ale zejména v umění výtvarném. Tyto skutečnosti dokládá širokým výběrem literárních textů, počínaje antikou a zvláště 512 reprodukcemi výtvarných děl od kreseb a grafik až po plakáty a fotografie, přičemž převážná pozornost je věnována malbě. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Topical term (heading): gastronomie ; dějiny gastronomie ; jídla ; umění ; umělecké náměty ; náměty, témata a motivy
Genre/Form Heading: monografie ; obrazové publikace
900a: KLG001
900b: 15
Location symbol: CBE303
Sygnatura: KH 1586
Location symbol: ABE320
Sygnatura: B701
998a: 005128424
Tylko prezencyjnie

Rozpis woluminów

Razem Niedostępne Absencyjnie Prezencyjnie
Generální ředitelství 2 0 0 2
Lokacja Sygnatura Sygnatura magazynowa Kategoria wypożyczeń Nr systemowy Notatka
Trvalá výpůjčka B701/b Prezenčně 25863/12 NAKI
Trvalá výpůjčka B701/a Prezenčně 25119/11 Grant
Lokacja Razem Niedostępne Absencyjnie Prezencyjnie
Trvalá výpůjčka 2 0 0 2
ÚOP v Českých Budějovicích 1 0 0 1
Lokacja Sygnatura Sygnatura magazynowa Kategoria wypożyczeń Nr systemowy
Knihovna KH 1586 Prezenčně 2268
Lokacja Razem Niedostępne Absencyjnie Prezencyjnie
Knihovna 1 0 0 1

Dyskusja

[Loading...]
Żadne notatki
W ciągu dodania komentarzy zaloguj się.