Work detail
Leader : -----nam a22------a 4500 Physical description: ta Record number in NB: cnb002340211 ISBN number: 978-80-904283-1-7 (Libertas : váz.) Publication availability: 2350.00 Kč Canceled/invalid ISBN: 978-080-904283-1-7 (váz.) : Original cataloguing agency: KLG001 Language of cataloging: cze Subject Category Code (heading): Umění 7.01/.09 ; Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 641 UDC Classification number: 641/642 Edition identifier: MRF UDC Classification number: 641/642(091) Edition identifier: MRF UDC Classification number: 641.55 Edition identifier: MRF UDC Classification number: 72/79 Edition identifier: MRF UDC Classification number: 7.04 Edition identifier: MRF UDC Classification number: (048.8) Edition identifier: MRF UDC Classification number: (084.12) Edition identifier: MRF Authority heading: Holub, Karel, 1946- Relator code: aut Name: Umění a gastronomie / Statement of responsibility: Karel Holub Place of publication: Praha : Name of publisher: Ars Bohemica & Karel Holub : ; Libertas, Date of publication: 2011 Extent: 491 s. : Other physical details: il. (převážně barev.) ; Dimensions: 32 cm General note: Poznámky Internal bibliographies note etc.: Obsahuje bibliografii Scope and content: Dějiny gastronomie od počátků civilizace do současnosti. Výklad autor odkládá citacemi z historických textů a především ukázkami zpracování tématu jídla a stolování ve světových dějinám umění. ; Gastronomie se v dějinách lidstva rozvíjela v širokých souvislostech sociálních a kulturních a stala se nedílnou součástí historie lidstva a svědectvím o životě národů a jednotlivých zemí. Kniha vypráví příběh této lidské činnosti, jak se odvíjel v dějinách naší civilizace, počínaje dobou hluboko před naším letopočtem, přes jednotlivé historické etapy až do doby současné. Mnoho zajímavého se dozvíme také o vývoji výroby pokrmů a jejich zpracování v Čechách, o životě našich předků a jejich vztahu ke kulinářskému umění. Autor knihy zdůrazňuje skutečnost, že dějiny gastronomie nacházely od nejstarších dob odraz v umění, zejména v umělecko řemeslných artefaktech, literatuře i hudbě, ale zejména v umění výtvarném. Tyto skutečnosti dokládá širokým výběrem literárních textů, počínaje antikou a zvláště 512 reprodukcemi výtvarných děl od kreseb a grafik až po plakáty a fotografie, přičemž převážná pozornost je věnována malbě. Nakladatelská anotace. Kráceno. Topical term (heading): gastronomie ; dějiny gastronomie ; jídla ; umění ; umělecké náměty ; náměty, témata a motivy Genre/Form Heading: monografie ; obrazové publikace 900a: KLG001 900b: 15 Location symbol: CBE303 Call number X Book number PPP: KH 1586 Location symbol: ABE320 Call number X Book number PPP: B701 998a: 005128424 |
Items overview
Total | Unavailable | Absence | Presence | ||
---|---|---|---|---|---|
Generální ředitelství | 2 | 0 | 0 | 2 | |
ÚOP v Českých Budějovicích | 1 | 0 | 0 | 1 | |
Reviews
To add comments, please login.
No posts