Skip to main content

Work detail

Content

List of literature

Rating

[Loading...]
??% ...x rated Readers
Rate the title:
Leader : -----nam a22------a 4500
Physical description: ta
Record number in NB: cnb002340211
ISBN number: 978-80-904283-1-7 (Libertas : váz.)
Publication availability: 2350.00 Kč
Canceled/invalid ISBN: 978-080-904283-1-7 (váz.) :
Original cataloguing agency: KLG001
Language of cataloging: cze
Subject Category Code (heading): Umění 7.01/.09 ; Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 641
UDC Classification number: 641/642
Edition identifier: MRF
UDC Classification number: 641/642(091)
Edition identifier: MRF
UDC Classification number: 641.55
Edition identifier: MRF
UDC Classification number: 72/79
Edition identifier: MRF
UDC Classification number: 7.04
Edition identifier: MRF
UDC Classification number: (048.8)
Edition identifier: MRF
UDC Classification number: (084.12)
Edition identifier: MRF
Authority heading: Holub, Karel, 1946-
Relator code: aut
Name: Umění a gastronomie /
Statement of responsibility: Karel Holub
Place of publication: Praha :
Name of publisher: Ars Bohemica & Karel Holub : ; Libertas,
Date of publication: 2011
Extent: 491 s. :
Other physical details: il. (převážně barev.) ;
Dimensions: 32 cm
General note: Poznámky
Internal bibliographies note etc.: Obsahuje bibliografii
Scope and content: Dějiny gastronomie od počátků civilizace do současnosti. Výklad autor odkládá citacemi z historických textů a především ukázkami zpracování tématu jídla a stolování ve světových dějinám umění. ; Gastronomie se v dějinách lidstva rozvíjela v širokých souvislostech sociálních a kulturních a stala se nedílnou součástí historie lidstva a svědectvím o životě národů a jednotlivých zemí. Kniha vypráví příběh této lidské činnosti, jak se odvíjel v dějinách naší civilizace, počínaje dobou hluboko před naším letopočtem, přes jednotlivé historické etapy až do doby současné. Mnoho zajímavého se dozvíme také o vývoji výroby pokrmů a jejich zpracování v Čechách, o životě našich předků a jejich vztahu ke kulinářskému umění. Autor knihy zdůrazňuje skutečnost, že dějiny gastronomie nacházely od nejstarších dob odraz v umění, zejména v umělecko řemeslných artefaktech, literatuře i hudbě, ale zejména v umění výtvarném. Tyto skutečnosti dokládá širokým výběrem literárních textů, počínaje antikou a zvláště 512 reprodukcemi výtvarných děl od kreseb a grafik až po plakáty a fotografie, přičemž převážná pozornost je věnována malbě. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Topical term (heading): gastronomie ; dějiny gastronomie ; jídla ; umění ; umělecké náměty ; náměty, témata a motivy
Genre/Form Heading: monografie ; obrazové publikace
900a: KLG001
900b: 15
Location symbol: CBE303
Call number X Book number PPP: KH 1586
Location symbol: ABE320
Call number X Book number PPP: B701
998a: 005128424
Presence only

Items overview

Total Unavailable Absence Presence
Generální ředitelství 2 0 0 2
Location Location mark Store mark Borrow category Inc. number Note
Trvalá výpůjčka B701/b Prezenčně 25863/12 NAKI
Trvalá výpůjčka B701/a Prezenčně 25119/11 Grant
Location Total Unavailable Absence Presence
Trvalá výpůjčka 2 0 0 2
ÚOP v Českých Budějovicích 1 0 0 1
Location Location mark Store mark Borrow category Inc. number
Knihovna KH 1586 Prezenčně 2268
Location Total Unavailable Absence Presence
Knihovna 1 0 0 1

Reviews

To add comments, please login.
[Loading...]
No posts