Detail dokumentu
Název (*): Restaurátorská zpráva. Morové sousoší Chlumín Návěští : -----ntm a22------a 4500 Upřesnění názvu: Mariánský (Morový) sloup se sochařskou výzdobou. Datum vzniku (*): 2000 Rozsah: 1 sv., 1 část Obecná poznámka: autor : Jan Pursch, sloh/datování : vrcholný barok, 1 .pol. 18. stol., léta 1729-1732, materiál/technika : sekáno do pískovce, rozměry : celková výška 10 m, Propojená díla: text 16 l., barev. ob. příl. 9 l. (11x barev. foto 9 x 13 cm), 12 l. (34x čb 10 x 15 cm), barev. obr. příl. 38 l. (110x pozitiv 13 x 18 cm, 9 x 13 cm) Text poznámky: předchozí známé rest. zásahy 1957-1966 - V. Bartůněk, Q. Adamec, J. Adamcová, 1986-1989 - J. Rada, M. Preclík Uživatelská klíčová slova: mariánský sloup Jméno osoby (záhlaví): Rizopulos, Kostas, ak. soch. Výraz pro roli: restaurátor Jméno osoby (záhlaví): Brož, Ivan Výraz pro roli: kamenosochař Druh dokumentu (*): restaurátorská zpráva Historická lokalita (Kod_CZ): 5267 Ulice: ORP: Neratovice Název objektu z GIS: morový sloup Obec: Chlumín Přírustkový bod (Prir_cis): 21608 Definiční bod (IDOB_PG): Číslo orientační: Část obce: Chlumín Katastrální území: Chlumín Název lokality: Chlumín Reálný typ lokality: býv. městys Číslo domovní: Okres: Mělník Kraj: Středočeský kraj Poznámka k předmětu zájmu: Poznámka k lokalizaci: Spisový znak: 861 - Restaurátorské zprávy Id prvku: 14587505 Název prvku: morový sloup se sousoším Nejsvětější trojice Název kategorie prvku: objekt Id právního stavu prvku: 148605 Název právního stavu: morový sloup se sousoším Nejsvětější Trojice Typ ochrany právního stavu: KP Název typu ochrany právního stavu: kulturní památka Rejstříkové číslo ÚSKP právního stavu: 36728/2-1315 IdReg: 148605 Rejstř. č. ÚSKP: 36728/2-1315 Název: sloup se sousoším - Morový sloup Interval vzniku od (*): 01.11.2000 Interval vzniku do (*): 30.11.2000 Rok zápisu do papírové evidence: 2012 |
Rozpis svazků
Celkem | Nedostupné | Absenčně | Prezenčně | ||
---|---|---|---|---|---|
ÚOP středních Čech v Praze | 1 | 0 | 0 | 1 | |
Diskuze
Žádné příspěvky
Pro přidávání komentářů se prosím přihlaste.