Jídlo a pití v pravěku a středověku Beranová, Magdalena, 1930-
Ocena
[Loading...]
??%...x ratedCzytelnicy
Rate the title:
LDR -----nam a22------a 4500 001 001000000496035 003 CZ-PrNPU 005 20190324094050.7 008 141208s2011----xr------------------cze|- 015 $acnb002223042 020 $a978-80-200-1991-2 (váz.)$cKč 495,00 040 $aABE320$bcze$dJIE801 072 $a641$xKuchařství. Potraviny. Vařená jídla$2Konspekt$919 100 1 $aBeranová, Magdalena,$d1930-$7jk01011773$4aut 245 10 $aJídlo a pití v pravěku a středověku /$cMagdalena Beranová 250 $a2. vyd., přeprac. a rozš. 260 $aPraha :$bAcademia,$c2011 300 $a509 s., [16] s. barev. obr. přílohy :$bil. 500 $aPřepisy receptů s. 408-511 500 $adotisk 2012 504 $aLiteratura na s. 381-406 520 2 $aPráce z oblasti kulturních dějin a dějin každodennosti. Na základě archeologických nálezů i písemných pramenů rekonstruuje autorka složení stravy našich předků. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení středověké kuchyně atd. Uvádí i řadu receptů na dobová jídla. 650 4 $akaždodenní život$7ph121555 650 04 $akuchařství$7ph115027 650 4 $ajídla$7ph114847 655 4 $amonografie$7fd132842 910 $aABE320$bD6689 910 $aJIE801$bKH3573 997 $tKN