Skip to main content

Detail dokumentu

Obsah

Seznam literatury

Hodnocení

[Loading...]
??% ...x hodnoceno Čtenáři
Ohodnoťte dílo:
Název (*): How food made history /
Údaj o odpovědnosti atd.: B. W. Higman
Autor: Higman, B. W., 1943-
Kód role: autor
Místo vydání: Malden, (Massachusetts, USA) :
Jméno nakladatele, distributora, ...: Wiley-Blackwell,
(Datum) Rok vydání, distribuce, ...: 2012
ISBN: 9781405189477
Rozsah: x, 265 stran
Další fyzické údaje: ilustrace, grafy, mapy
Agentura, která vytvořila originální záznam: ABE320
Konvence popisu: rda
Jazyk katalogizace: cze
Kód j. textu/zvukového záznamu: eng
Typ obsahu - termín: text
Typ obsahu - kód: txt
Zdroj: rdacontent
Typ média - termín: bez média
Typ média - kód: n
Zdroj: rdamedia
Typ nosiče + termín: svazek
Typ nosiče - kód: nc
Zdroj: rdacarrier
Poznámka o skryté bibliografii atd.: Obsahuje bibliografické odkazy a předmětový rejstřík.
Resumé: Ukazuje, jak se globálně měnila historie spotřeby potravin, jak se rozvíjely technologie zpracování a konzervace potravin v posledních 5 000 letech. Jak a proč tyto změny formovaly hospodářský a společenský život, včetně rozvoje správy státu a formování složitých společenstev. Zvažuje sociální postoje k jídlu, náboženské zákazy, zdraví a výživu a politiku distribuce. Nabízí porozumění dějinám prostřednictvím diskuse o jídle.
Sigla: ABE320
Signatura díla: D8545
Konspekt (záhlaví): Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie 39
Téma (záhlaví): potrava ; potraviny
Obecné zpřesnění: dějiny
Téma (záhlaví): sociální politika ; zpracování zemědělských produktů
Obecné zpřesnění: vývoj ; obchod
Téma (záhlaví): technologický rozvoj ; ekonomický vývoj
Forma/Žánr Záhlaví: monografie
[LDR ]: -----nam a22------i 4500
URL zdroje: http://catalogimages.wiley.com/images/db/jimages/9781405189484.jpg
Bližší určení dokumentu: Obálka
Vypůjčené

Rozpis svazků

Celkem Nedostupné Absenčně Prezenčně
Generální ředitelství 1 1 0 0
Místo uložení Signatura Skladová signatura Kategorie svazku Přírůstkové číslo
Trvalá výpůjčka D8545 Dostupné s omezením 3306/20
Místo uložení Celkem Nedostupné Absenčně Prezenčně
Trvalá výpůjčka 1 1 0 0

Diskuze

[Loading...]
Žádné příspěvky
Pro přidávání komentářů se prosím přihlaste.