Scope and content: Studijní příručka ve dvaceti sedmi příspěvcích, rozdělených do pěti částí, shrnuje základy historie potravin, různé trajektorie jídla, pohledy na hmotné, kulturní a intelektuální zájmy v souvislosti s potravou, diskutuje otázky zemědělství a životního prostředí, zdůrazňuje pojem kuchařky jako historický dokument; porovnává vlivy rané lidské migrace s moderní kulinářskou turistikou, nebo náboženské zvyky se sociálním aktivismem. |
První vyd. vázané v r. 2012, dotisk v r. 2017 brožovaný. Do příručky přispělo 27 významných autorů, jejich přehled s charakteristikami je uveden zde : https://global.oup.com/academic/product/the-oxford-handbook-of-food-history-9780190628246?cc=cz&lang=en&# Obsahuje bibliografické odkazy, věcný a jmenný rejstřík. |
Total | Nicht Verfügbar | Absenze | Präsenz | ||
---|---|---|---|---|---|
Generální ředitelství | 1 | 1 | 0 | 0 | |