Skip to main content

Detail dokumentu

Obsah

Seznam literatury

Hodnocení

[Loading...]
??% ...x hodnoceno Čtenáři
Ohodnoťte dílo:
Návěští : -----nab a22------a 4500
Agentura, která vytvořila originální záznam: HKA001
Jazyk katalogizace: cze
Agentura, která záznam modifikovala: ABE320
Kód j. textu/zvukového záznamu: cze
Kód j. resumé, abstraktu aj.: angličtina ; němčina
Kód lokální geografické oblasti: e-xr-kr
Kód geografické oblasti: e-xr---
Zdroj lokálního kódu: czenas
Konspekt (záhlaví): Dějiny Česka a Slovenska 94(437)
Autor: Málek, Vlastimil, 1976-
Kód role: autor
Název (*): Po stopách zaniklého cukrovaru v Ledcích :
Další názvové informace: příspěvek k počátkům řepného cukrovarnictví na Královéhradecku /
Údaj o odpovědnosti atd.: Vlastimil Málek
Upřesnění názvu: Články a studie
Další fyzické údaje: 3 il., mapy
Obecná poznámka: Poznámky ; Cukrovar na Stabilním katastru 1840. Dobová skica a fotografie pozůstatků z roku 2004.
Recenze: Studie se zabývá dějinami cukrovaru Ledce (1835/38 až 1872), jednoho z prvních řepných cukrovarů na Královéhradecku. Objasňuje technologické a kapacitní možnosti cukrovarů druhé třetiny 19. století a přináší nové poznatky k počátkům řepného cukrovarnictví v regionu.
Poznámka o jazyku: Anglické a německé resumé
Téma (záhlaví): cukrovarnický průmysl
Chronologické zpřesnění: 19. stol.
Téma (záhlaví): cukrovary
Obecné zpřesnění: technické aspekty
Chronologické zpřesnění: 19. stol.
Geogr. heslo (Záhlaví): Ledce (Hradec Králové, Česko)
Forma/Žánr Záhlaví: studie
In: Královéhradecko
In: clanky >> periodikum
In: Královéhradecko :
In: 1214-5211
In: 1. vyd.
In: Sv. 2, s. 43-59
In: Hradec Králové : Státní okresní archiv : Studijní a vědecká knihovna : Muzeum východních Čech : Galerie moderního umění : Knihovna města Hradce Králové ; Zámrsk : Státní oblastní archiv, 2005
In: 722083
In: 2
In: 2005
Sigla: ABE320
Signatura díla: H514/2
Šifra zpracovatele: 001192843
BI1a - Bibliografie - třídění: Obecná historie
BI1b - Bibliografie - kód: 10a

Diskuze

[Loading...]
Žádné příspěvky
Pro přidávání komentářů se prosím přihlaste.